Ik ben Esther Simao ook wel bekend als de Hartenkietelaar. Ik ben ervan overtuigd dat het nu meer dan ooit belangrijk is om vanuit je eigen essentie en waarheid te leven. Het is mijn passie mensen te begeleiden deze essentie te vinden. Met mijn coaching, therapie en healing werk ik vanuit je hart en ziel aan het vinden van je eigen waarheid en essentie. Je leert er op vertrouwen en er verantwoordelijkheid voor nemen. Je komt in het leven en in de sessies patronen, blokkades of beperkende overtuigingen tegen waar je aan zult werken. Ter begeleiding zet ik gecombineerde technieken in vanuit het Systemisch werk, Innerlijk Kindwerk en Voice Dialogue, Chakrapsychologie, Archetypische Psychologie, NLP, Sjamanistische healing technieken, Energetisch werk en Lichaamstherapie. Voor specifieke onderwerpen zet ik virtual reality in.

Verbinding met mezelf in mijn hart, hoofd en onderbuik als sleutel voor succes in een wereld die continue veranderd.

Al vanaf ik heel jong ben bewonder ik mensen in hun vele verschijningsvormen. In mijn familie alleen bestaan al zoveel uiteenlopende personages met hun sprankel en hun kwellingen. En ik ben er 1 van. 

In de loop van de tijd ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen  kwellingen. In dit leven en de levens ervoor. Mijn hoofd kende ik maar al te goed. Continue gedachten die in mijn hoofd rondwaarden aan de ene kant en een sterk ontwikkelde intuïtie. In mijn hart zat veel verdriet dat ik vanuit een positieve levenshouding sterk onderdrukte. 

Tijdens een systemische opstelling een aantal jaar geleden kwam dit heel duidelijk naar boven. Pas later realiseerde ik me dat liefde geven hierdoor alleen voorwaardelijk mogelijk was. Zowel aan mezelf als aan anderen. Ik heb altijd sterke verbondenheid met mijn onderbuik gevoeld. Voor mezelf heb ik altijd goed geweten wat wel en niet goed voor me was en ik ben hier ook trouw aan gebleven. Door spanning in mijn bovenbuik waar ik veel woede onderdrukte kwam ik nooit helemaal goed in een flow. Ik had altijd het gevoel dat een verbinding mistte. De onderdrukte emoties in mijn hart en spanning in mijn bovenbuik kostte me altijd veel energie. Ze zorgden ook voor patronen van bescherming en sabotage die ik achteraf gezien al lang niet meer nodig had. Ze waren opgebouwd in tijden dat ik ze wel nodig had en uit gewoonte stond alles nog aan en ging in werking bij elk klein alarmbelletje. 

Ik kreeg bewustzijn op deze emoties en patronen en leerde te onderscheiden wat van mij was en wat niet, wat ik nog nodig had en wat niet. Ik kon zo van veel onnodige ballast dankbaar afscheid nemen. Het bracht me ooit veel, maar ik heb het niet meer nodig. Met als gevolg dat ik steeds meer leef in de sprankel en essentie van mezelf. 

Het brengt me vertrouwen in het leven. Zelfs in deze tijden waarin de hele wereld wordt opgeschud. 

Mijn grootste schat in het leven zijn mijn kinderen die me altijd blijven spiegelen. Ze laten me zien hoe liefdevol en verbonden de toekomst er uit kan zien. Mits ik ze als voorbeeld neem en  goed naar ze luister. Ze zijn wijs.

 

Esther Simao 06 44454006 esther@esimago.nl