esther@esimago.nl

Lichaamswerk & Regressie
Ik combineer verschillende ervaringsgerichte methoden met in de basis lichaamswerk en regressie het is altijd maatwerk.

Je leven is vol met vreugde, moeilijke emoties, verlangens, beperkende overtuigingen, kwaliteiten, uitdagingen, lichamelijke pijn of ongemak. Soms is het goed een boom even van dichtbij te bekijken zodat je het bos weer ziet. 

Je kunt terecht met levensvraagstukken, dwarsliggende patronen en (onverklaarbare) fysieke ongemakken, 

Ik ga er van uit dat de wijsheid en het weten van jouw leven in jou zit. Je krijgt in de sessies of training bewustzijn op de invloed van je eigen gedachten en gevoelens.  En de impact daarvan op het fysieke lichaam. Je gaat een verdiepende relatie aan met jezelf. Dit brengt automatisch een verdieping in de relaties met je omgeving.

Met lichaamswerk en regressie werken we vanuit de kern van je uitdaging aan het liefdevol loslaten van wat je niet meer nodig hebt en het transformeren naar wat je wenst. Elke sessie is gericht op integratie van het geleerde in het dagelijks leven zodat het een blijvend effect heeft.

We starten met een intake waarin we elkaar leren kennen. Het gaat als eerste om het helder krijgen wat de kern is waar door jou heling op gewenst wordt. We maken een plan voor 3 tot 8 sessies met de thema’s waar we aan gaan werken. Het is altijd een combinatie van werken met mentale overtuigingen, gevoel en lichaamswerk. 

Ik combineer de volgende ervaringsgerichte methoden en neem altijd het lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele mee in de heling. Zo is het altijd maatwerk. Want iedereen heeft zijn eigen verhaal en eigen wijsheid.

Regressie
We reizen terug in het verleden om inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken van de hulpvraag om deze te vervangen door de gewenste situatie. Regressie pakt het probleem aan waar het is begonnen: bij de oorsprong. Het kan gaan om dit leven, een vorig leven of over bloedlijnen of voorvaderen.

Geboortesessie
Met de geboorte sessie werken we met een vastgeroest patroon dat je dagelijks leven verstoort. We gaan stap voor stap terug in de tijd in dit leven tot aan de geboorte om inzicht te krijgen in hoe het patroon is ontstaan en hoe het ontmanteld kan worden. Zodat het patroon vervangen wordt door hoe je het leven vanaf nu wenst. 

 

Innerlijk kind werk
Wat is een Innerlijk kind? We hebben allemaal een innerlijk kind in ons systeem. Het innerlijk kind staat voor onze onschuld en wil beschermt en geliefd worden. Wat we het liefste willen is een gelukkig en gezond innerlijk kind.

Wat kan is dat het innerlijk kind gekwetst is of zich onveilig gevoeld heeft in de kindertijd. Dit kan patronen en soms emotionele reacties veroorzaken waarvan we ons achteraf afvragen waar kwam dat nou toch vandaan of waarom doe ik dit nu eigenlijk elke keer?

Het innerlijk kind werk gaat om je verbinding en heling met je innerlijk kind.

Systemisch werk
In ons leven bestaan op allerlei verschillende niveaus systemen. In ons gezin van herkomst is een systeem, in de organisaties waarin we werken of onze hobbies uitvoeren en ook in onszelf. 

In een opstelling, van externe personen of van interne aspecten van jezelf, kun je van perspectief wisselen en heldere inzichten krijgen. en naar heling bewegen.

Sjamanistische healing technieken
Sjamanisme is de oudste vorm van spiritualiteit en gaat terug tot de wortels van de mensheid. Het is de weg van de kennis van onze voorouders. Deze kennis zit nog steeds in ons opgeslagen. Door het inzetten van sjamanistische technieken en oefeningen verbind je jezelf weer met je eigen lijnen van kennis en daarmee met je eigen oorsprong. 

Technieken die ingezet worden zijn bijvoorbeeld energetische koorden losmaken of sound- en light healing.  

Lichaams- & ademwerk
Ons lichaam kan al onze wijsheid en weten vertellen. Het enige wat daarvoor nodig is dat we leren luisteren. Maar hoe? We zitten het grootste deel van de dag in ons hoofd. Het begint bij het lichaam weer echt te gaan voelen. Van buiten en van binnen. Zodra we kunnen luisteren naar ons lichaam is het vaak de sleutel van de inzichten en de heling.

Met ademhalingstechnieken zorg je voor doorstroming, ontspanning en gronding, het zorgt voor het herstel van de connectie met je lichaam.  Wat er vervolgens voor zorgt dat je weer naar je lichaam kunt gaan luisteren. Ik maak gebruik van de elementen en meridianenleer van de TCM bij het aanspreken van het herstellend vermogen van je lichaam.

Klankmassages & healing
De massage begint met het schoonmaken van de energie om je heen. De stemvorken en de klankschalen werken met klanken en trillingen van daaruit steeds een laagje dieper naar binnen.  De massage veroorzaakt daarmee een diepe ontspanning en stroming van de energie in je lichaam. De delen in je lichaam die moeite hebben om goed te stromen vertellen vaak iets over wat je vasthoud terwijl het waarschijnlijk niet meer nodig is. Door inzichten op te halen is het mogelijk los te laten wat je niet meer nodig hebt. Hiermee vermindert soms ook de pijn structureel op vastgezette plekken in het lichaam.

 

Creatieve Therapie Stem & beeld
Vanuit de creatieve therapie werk ik vooral met tekenen en stem. Het gaat om het geven van expressie van hetgeen niet direct onder woorden te brengen is. 

Antwoorden geven op vragen in vorm en kleur zorgen er voor dat antwoorden vanuit het onbewuste ontstaan en helderheid geven in wat op dit moment belangrijk is. 

Het uitten met de stem brengt ons bij onze kwetsbaarheid en obstakels. In de intake kun je aangeven of deze vormen van therapie je aanspreken.

Darmtherapie & immuunsysteem
Bij fysieke klachten van de darmen of de huid of bij extreme vermoeidheid werken we met darmtherapie. 

Het lichaam werkt in een cyclus waarin balans het allerbelangrijkst is om goed te functioneren. Het is belangrijk dat het immuunsysteem goed werkt om goed in je energie te zitten. Het maag-darmkanaal ligt hier in centraal en is direct verbonden met de hersenen en de huid. 

We starten met feces- en bloedonderzoek waar we op de werking van het microbiologisch systeem testen. Op basis hiervan vertellen de markers ons of er ontstekingen ten grondslag liggen aan de klachten. We kijken onder meer naar de gezondheid van de darmflora of er schadelijke gisten of schimmels zijn en naar de mate van allergie gevoeligheid. Zodra we weten waar de oorzaak ligt werken we met een therapieplan met kruiden, supplementen en spoorelementen. Indien nodig kun je doorverwezen worden naar een specialist.

Esther Simao 06 44454006 esther@esimago.nl

Papa initiatieworkshop