Lichaamswerk & Regressie
Ik combineer verschillende ervaringsgerichte methoden met in de basis lichaamswerk en regressie het is altijd maatwerk.

Je leven is vol met vreugde, moeilijke emoties, verlangens, beperkende overtuigingen, kwaliteiten, uitdagingen, lichamelijke pijn of ongemak en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je kunt hulp gebruiken.

Ik ga er van uit dat de wijsheid en het weten van jouw leven in jou zit. Je krijgt in de sessies en trainingen bewustzijn op de invloed van je eigen gedachten en gevoelens en de impact daarvan op het fysieke lichaam. Je gaat een verdiepende relatie aan met jezelf wat automatisch een verdieping brengt in de relaties in je omgeving. Met Integratie therapie en coaching werken we vanuit de kern van je uitdaging aan het liefdevol loslaten van wat je niet meer nodig hebt en het transformeren naar wat je wenst. Elke sessie is gericht op integratie van het geleerde in het dagelijks leven zodat het een blijvend effect heeft.

We starten met een intake waarin we elkaar leren kennen en helder krijgen wat de kern is waar door jou heling op gewenst wordt. We maken een plan voor 3 tot 8 sessies met de thema’s waar we aan gaan werken. Het is altijd een combinatie van werken met mentale overtuigingen, gevoel en lichaamswerk. Elke sessie evalueren we de voortgang en als het nodig is stellen we het plan bij.

Je kunt terecht met coaching vragen, dit zijn vragen die betrekking hebben op je buitenwereld.
Je kunt terecht met therapie vragen,  dit zijn vragen die betrekking hebben op je binnenwereld.
Je kunt terecht met fysieke klachten, dit kunnen ook onverklaarbare klachten zijn. Ik heb een specialisme op het immuunsysteem, wat zich vaak uit bij darmen, huid of door vermoeidheid.
Je kunt terecht met zielsvragen, dit zijn vragen die betrekking hebben op je zielereis.

Ik combineer de volgende ervaringsgerichte methoden vanuit holistisch principe en neem altijd het lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele mee in de heling. Zo is het altijd maatwerk. Want iedereen heeft zijn eigen verhaal en eigen wijsheid.

Lichaams- & ademwerk
Ons lichaam kan ons al onze wijsheid en weten vertellen het enige wat daarvoor nodig is dat we leren luisteren. Maar hoe? We zitten het grootste deel van de dag in ons hoofd. Het begint bij het lichaam weer echt te gaan voelen. Van buiten en van binnen. Zodra we kunnen luisteren naar ons lichaam is het vaak de sleutel van de inzichten en de heling.

Met ademhalingstechnieken zorg je voor doorstroming, ontspanning en gronding, het zorgt voor het herstel van de connectie met je lichaam.  Wat er vervolgens voor zorgt dat je weer naar je lichaam kunt gaan luisteren. Ik maak gebruik van de elementen en meridianenleer van de TCM bij het aanspreken van het herstellend vermogen van je lichaam.

Regressietherapie
We reizen terug in het verleden om inzicht te krijgen in de onderliggende oorzaken van de hulpvraag om deze te veranderen en recht te zetten. Met verschillende regressie therapie technieken lossen we eenvoudig en effectief de blokkades op. Deze vorm van therapie pakt het probleem aan waar het is begonnen: bij de oorsprong. Het kan gaan om eigen levens of over bloedlijnen of voorvaderen.

Innerlijk kind werk
Het innerlijke kind is een deel van jezelf uit je kindertijd die gewond is geraakt en niet mee volwassen is geworden. Door innerlijk kindwerk kunnen we dit deel alsnog helpen om te helen en op een gezonde manier mee te doen in het dagelijks leven. Je kunt zelf bepalen tot in hoeverre je jouw huidige leven nog laat beïnvloeden door ervaringen uit je kindertijd. Met het inzicht wat je verkrijgt met innerlijk kind werk  kun je jouw gevoelens ten opzichte van je verleden veranderen.

Systemisch werk
In ons leven bestaan op allerlei verschillende niveaus systemen. In ons gezin van herkomst is een systeem, in de organisaties waarin we werken of onze hobbies uit voeren en ook in onszelf. 

Wij werken afhankelijk van de vraag met opstellingen gekoppeld aan een van deze systemen. In een opstelling stellen we de verschillende personen of aspecten op in een ruimte waardoor je makkelijk in het systeem van perspectief kunt verwisselen en heldere inzichten krijgt. 

Door dit te combineren met voice dialogue en verschillende helingstechnieken kom je weer tot gezonde systemen.

Darmtherapie & immuunsysteem
Bij fysieke klachten van de darmen of de huid of bij extreme vermoeidheid werken we met darmtherapie. 

Het lichaam werkt in een cyclus waarin balans het allerbelangrijkst is om goed te functioneren. Het is belangrijk dat het immuunsysteem goed werkt om goed in je energie te zitten. Het maag-darmkanaal ligt hier in centraal en is direct verbonden met de hersenen en de huid. 

We starten met feces- en bloedonderzoek waar we op de werking van het microbiologisch systeem testen. Op basis hiervan vertellen de markers ons of er ontstekingen ten grondslag liggen aan de klachten. We kijken onder meer naar de gezondheid van de darmflora of er schadelijke gisten of schimmels zijn en naar de mate van allergie gevoeligheid. Zodra we weten waar de oorzaak ligt werken we met een therapieplan met kruiden, supplementen en spoorelementen. Indien nodig kun je doorverwezen worden naar een specialist.

Sjamanistische healing technieken
Sjamanisme is de oudste vorm van spiritualiteit en gaat terug tot de wortels van de mensheid. Het is de weg van de kennis van onze voorouders. Deze kennis zit nog steeds in ons opgeslagen. Door het inzetten van sjamanistische technieken en oefeningen verbind je jezelf weer met je eigen lijnen van kennis en daarmee met je eigen oorsprong. 

Technieken die ingezet worden zijn bijvoorbeeld energetische koorden en kristallen schoonmaken, gedachtenpatronen verwijderen, sound en light healing.  

Voice Dialogue
Met voice dialogue zetten we verschillende aspecten van jou apart in een spotlight. Het verschaft je inzichten en biedt de mogelijkheid om een stem te geven aan de delen/ikken van jezelf die ondergesneeuwd geraakt zijn door je dominante ik. In sommige gevallen is er sprake van een deel die niet van jou is, zodra je hier bewust van bent is het mogelijk hier afscheid van te nemen.

Door het bewustzijn te vergroten krijg je weer de keuze om anders te handelen in situaties waar je normaal volgens een vastgezet patroon handelt en communiceert.

Creatieve Therapie
Vanuit de creatieve therapie werk ik vooral met tekenen en stem. Het gaat om het geven van expressie van hetgeen niet direct onder woorden te brengen is. 

Antwoorden geven op vragen in vorm en kleur zorgen er voor dat antwoorden vanuit het onbewuste ontstaan en helderheid geven in wat op dit moment belangrijk is. 

Het uitten met de stem brengt ons bij onze kwetsbaarheid en obstakels. In de intake kun je aangeven of deze vormen van therapie je aanspreken.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek

Esther Simao 06 44454006 esther@esimago.nl