esther@esimago.nl

Wie en waarom

Ik ben Esther Simao ook wel bekend als de Hartenkietelaar. Met mijn coaching, therapie en trainingen werk ik vanuit het hart aan het leven van onze wensen en verlangens, klein en groot. Vaak zit er nog iets in de weg om een wens of verlangen echt te leven. Ik geloof  dat de ervaring in gaan de beste manier is om er achter te komen wat mijn wensen zijn, wat er in de weg zit en wat ik nodig hebt om mijn wensen en verlangens te leven.

 

Verbinding met mezelf in mijn hart, hoofd en onderbuik als sleutel voor succes in een wereld die continue veranderd.

Ik ga in de verschillende fases van mijn leven bijpassende ervaringen aan. Tijdens mijn eerste studie leerde ik hoe waardevol het is om op het oog niet verenigbare vakgebieden zoals Design, Sociale Wetenschappen en Bedrijfskunde met elkaar te integreren. Vervolgens werkte ik in elk vakgebied en diverse sectoren. In het begin in de Marketing en Communicatie maar al snel wist ik dat ik met mensen wilde werken. In de ICT begon ik met trainingen. In het maatschappelijke veld werkte ik als manager opleidingen en werktoeleiding. Zodra ik voor mezelf begon kwam daar sociaal ondernemerschapsontwikkeling bij. Ik bleef altijd creativiteit als onderdeel behouden van de werkzaamheden. Zo ontstond es Imago waar ik met creatieve tools trainingen gaf en veranderingsprocessen vanuit het ervaren begeleidde. De creatieve tools bestonden uit live te spelen business games en ook het maken van docureportages op de werkvloer om gesprekken mogelijk te maken die niet voor mogelijk gehouden werden. Toen de kickstarter van de Oculus VR bril bekend werd wist ik dat dit op een ander niveau ervarend leren met zich mee zou brengen. Ik schafte de Development Kit aan en mijn vermoeden bleek waar. Ik startte in 2015 Social VR waarmee we virtual reality inzetten voor gedragsontwikkeling en sociale projecten. Trainen en coachen waren al zo lang integraal onderdeel van mijn activiteiten (en ik wordt er heel blij van),  dus was het logisch dat ik al snel methodes ontwikkelde om met virtual reality coaching en training te verzorgen. De beleving van VR films veroorzaken hele mooie triggers en wekken emoties op waar in een sessie gelijk mee gewerkt kan worden. Inmiddels ben ik een paar jaar geleden begonnen met de coach en therapie opleiding bij Ananta. Hier heb ik geleerd wat de kracht is van het integreren van het denken, het gevoel, het lichaam en de ziel. Ik leerde ook vele methodes om geheel met mezelf, dus zonder creatieve of technische tools de ervaring in te gaan. Al die tijd hiervoor heb ik gedacht geen coaching of therapie nodig te hebben. Ik loste “dat soort zaken” zelf wel op. Inmiddels ben ik er achter hoe fijn het is om connectie te voelen in mijn denken, gevoelens, lichaam en ziel. Het zorgt voor een sterkere verbinding met mezelf en een leven vanuit mijn hart. Ik, de Hartenkietelaar wens het iedereen toe om het hart te voelen kloppen en met volle verstand en onderbuikgevoel te leven.